HOORN - Tzorg neemt per 2018 voor alle 1400 Westfriese cliënten van Altijd Zorg Aanwezig (AZA) de huishoudelijke hulp en begeleiding over. Voor de cliënten verandert er niets.

‘Wij vinden het als regio jammer dat AZA stopt. AZA zorgt voor een goede overdracht in afstemming met de regio waardoor de zorgcontinuïteit is gegarandeerd voor onze inwoners’, aldus wethouder Theo van Eijk namens de regiogemeenten.

Wat houdt de overname in voor inwoners?

Inwoners die nu huishoudelijke hulp en/of begeleiding krijgen van AZA komen niet zonder deze hulp te zitten. Tzorg zorgt ervoor dat de bestaande relatie tussen cliënt en hun eigen vertrouwde AZA-medewerker(s) ook na 1 januari behouden blijft. Ook verandert op 1 januari de geldige zorgindicatie en eigen bijdrage niet. Het aantal uren hulp blijft ook gelijk.

Keuzevrijheid andere zorgaanbieder

Het staat cliënten vrij om te wisselen van zorgaanbieder als zij geen gebruik willen maken van de diensten van Tzorg. Via de zorg- of gebiedsteams in de eigen gemeente kunnen cliënten een andere zorgaanbieder kiezen. Bij de overstap naar een andere zorgaanbieder dan Tzorg kan de hulp die nu thuiskomt, helaas niet blijven.

Overname van AZA

Thuiszorgorganisatie Tzorg neemt per 1 januari 2018 van de activiteiten van AZA over in de Regio Kop van Noord-Holland, Regio Westfriesland, Regio Zaanstreek, BUCH gemeenten, Regio Alkmaar en de gemeente Almere. Tzorg heeft contracten met 310 gemeenten en neemt de meer dan 750 uitvoerende- en kantoormedewerkers van AZA over.