HOORN - Op woensdag 27 september is de verkoop van 28 nieuwe zelfbouwkavels van start gegaan.

De kavels worden aangeboden door de gemeente Hoorn en liggen in de nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder, langs de Bangert en de Noorderdracht. U kunt zich nu inschrijven.

Hoe kunt u zich inschrijven?

Op hoorn.nl/vrijekavel vindt u het overzichtskaartje met de kavels, de spelregels voor de inschrijfprocedure en uiteraard de kavelpaspoorten. Er is een kavelpaspoort die hoort bij een van de drie deelgebieden: Waterland, Noorderdracht of Bangert.

De wijk Bangert en Posterpolder

In Bangert en Oosterpolder ontwerpt en bouwt u uw eigen droomhuis op een zonnige zelfbouwkavel. U geniet er van rust en ruimte. De fraaie architectuur in een landelijke
omgeving maakt wonen in Bangert en Oosterpolder uniek. Het heeft een
dorpse sfeer, maar ligt toch vlakbij de binnenstad van Hoorn, de A7 en de stedelijke voorzieningen van de stad.

Themagebied Waterland

Waar het lint vroeger tussen de veengebieden en de latere fruitgaarden
lag, vormt het nu de oostelijke grens van de wijk Bangert en Oosterpolder en fase 4b. De 28 zelfbouwkavels vallen onder themagebied ‘Waterland’. Dat refereert aan een karakteristiek polderlandschap, weids, open, met lange zichtlijnen, geaccentueerd door lange waterpartijen. De kavels kennen een maximale bouwhoogte van 11 meter. Behalve de kavels aan de Bangert, want deze kavels hebben een goothoogte van 3,5 meter en een nokhoogte van 8 meter.

Wilt u zich nog oriënteren op de locatie?

Via de www.bangertenoosterpolder.nl vindt u de locatie van de zelfbouwkavels op de situatiekaart. Vanaf daar wordt u ook doorverwezen naar de pagina met daarop de kavelpaspoorten.