Op donderdagochtend 6 oktober opende wethouder Samir Bashara het techniekproject PET Hoorn in de Sporthal van het Copernicus.

Techniek en wetenschap promoten

De wethouder gaf het officiele startschot door een pompinstallatie te bedienen en een waterraket omhoog te schieten. Alle leerlingen van groep 7 en hun leerkrachten uit Hoorn deden mee aan allerlei workshops en demonstraties over techniek en wetenschap. Een manier om leerkrachten en ouders/verzorgers te inspireren en enthousiasmeren en voorlichting te geven.


Perspectief

Het project Promotie Event Techniek (PET) en Wetenschap Hoorn is onderdeel van het Doe-programma Techniekpact Noord-Holland. Het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, bedrijven, beroepsonderwijs, EWT (Expertisecentrum Wetenschap en Techniek) en de gemeente zijn hierbij betrokken. Zij willen techniek en wetenschap beter onder de aandacht te brengen van de toekomstige generaties. Binnen het Doe-programma is afgesproken dat overheid, bedrijfsleven en onderwijs met elkaar samenwerken om te laten zien dat werken in de techniek veelbelovend is.