HOORN - Van maandag 13 februari tot en met maandag 27 maart geldt op de Maelsonstraat vanaf de afrit van het Westfries Gasthuis en het de bocht bij het Horizon College eenrichtingsverkeer. Hierdoor kan verkeer tijdelijk niet via deze route naar de Provincialeweg rijden. Dit vanwege het werk aan de directe aansluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg.

Binnen het project Poort van Hoorn werkt de gemeente Hoorn aan een beter bereikbaar en aantrekkelijker stationsgebied en omgeving. De nieuwe aansluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg zorgt voor een betere en snellere route naar het station en het P+R terrein. Daarnaast maakt deze aansluiting het mogelijk om de groene golf op de Provincialeweg te verbeteren, en daarmee de doorstroming op de weg.

Werkzaamheden

Op dit moment wordt er gewerkt aan het deel van de Maelsonstraat vanaf de kruising met de Van Dedemstraat tot de bocht voor het Horizon College. Het gaat dan vooral om graafwerkzaamheden en het plaatsen of verplaatsen van kabels en leidingen van Nutsbedrijven.

Eenrichtingsverkeer

Vanaf maandag 13 februari start de aannemer met het werk aan de weg tussen de afrit van het Westfries Gasthuis en de bocht bij het Horizon College. Hier worden de rijbanen en de trottoirs volledig verwijderd en opnieuw aangebracht. Daarom is hier tot maandag 27 maart alleen eenrichtingsverkeer mogelijk. Het is dan niet mogelijk om vanaf de Maelsonstraat naar de Provincialeweg te rijden. Tussen de kruising met de Van Dedemstraat en het Horizon College is wel tweerichtingsverkeer mogelijk.