HOORN - Op 16 februari 2017 wordt het Startersloket in West-Friesland gelanceerd. Het loket is een initiatief om (oriënterende) starters in de regio op weg te helpen.

Een bedrijf beginnen doe je niet zomaar. Het begint met een hoop onderzoek doen en daar komen veel vragen bij kijken: wat komt er op mij af als ik begin? Welke regels en wetten zijn er en hoe kan de gemeente mij als ondernemer helpen? Het zijn slechts voorbeelden van vragen die veel starters bezig houden. Het Startersloket, een initiatief van Martijn Pennekamp en Joeri Goede, biedt deze (aspirant) ondernemers de helpende hand.

Regionale evenementen en praktische informatie

Het Startersloket treedt op als vraagbaak voor (oriënterende) starters in de regio en geeft antwoord op alle vragen met betrekking tot het ondernemerschap. Dat kan online door middel van relevante kennisartikelen, nieuws of ondernemersverhalen uit de regio, gratis downloads, artikelen over regionale regelgeving en handige rekentools. Door middel van een regionale agenda kunnen de starters ook evenementen en trainingen in de regio bijwonen, die samen met relevante regionale kennispartners worden gegeven.

Regio Westfriesland sluit als eerste aan

Het Startersloket West-Friesland is in samenwerking met de regio Westfriesland en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord tot stand gekomen. De gemeenten steunen op deze manier ondernemers in het ondernemerschap. De website verbindt de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven.

Wethouder Ben Tap uit Hoorn is blij met het nieuwe initiatief: “Ik weet uit eigen ervaring wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Een starter heeft veel vragen en vaak niet de ervaring om alle belangrijke aspecten meteen te overzien. Het Startersloket is daarom hét startpunt voor iedereen die overweegt om voor zichzelf te beginnen.”

Website

De website www.startersloket.nl is vanaf 16 februari 2017 in de lucht. Vanaf die datum kun je hier terecht voor handige (regionale) informatie. De eerste trainingen worden in maart gegeven. Houd daarvoor www.startersloket.nl/westfriesland in de gaten.