HOORN - Op zaterdag 4 november kun je op het Kleine Noord in Hoorn ervaren hoe het is om oud te zijn. Laat een visagist je omtoveren tot 80-jarige, stap in een ouder lichaam met het ouderdomspak of test je echte leeftijd.

Ook voor kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals de rollator run. Met deze dag vraagt het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen aandacht voor het belang om zelf na te denken over wat je kunt doen om zo lang mogelijk prettig thuis te wonen.

Tussen 11.00 en 17.00 zijn er verschillende activiteiten, tests en lekkere hapjes buiten én in het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen op het Kleine Noord 57 in Hoorn. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met Univé, Wit Mobiliteit, FoodConnect, Omring en RegioControl.

Activiteiten

Benieuwd hoe een scootmobiel rijdt? Maak die dag dan een proefrondje op een van de scootmobielen van Wit Mobiliteit. Ook kun je met een van de VR-brillen van Univé een virtueel huisbezoek doen. Je wordt meegenomen langs de alledaagse risico’s in huis. Daarnaast zie je wat je kunt doen om brandschade, inbraakschade en waterschade te voorkomen en te beperken. In het ouderdomspak ervaar je hoe het is om 80-plus te zijn. Om de ervaring compleet te maken kan een visagist je laten zien hoe je er op je 80e uitziet. Verder is er een proeverij van thuisbezorgmaaltijden.

Tests

Je kunt meedoen aan verschillende tests. Zoals de fittest waarmee je echte leeftijd wordt gemeten. Of de huistest om te zien of jouw huis klaar is voor de toekomst. Test ook je kennis op het gebied van ouder worden en thuistechnologie. Er worden verschillende prijzen verloot, met als hoofdprijs een automatische stofzuiger. Voor iedereen is er een troostprijs. Je kunt bovendien vrijblijvend informatie en advies krijgen voor jezelf of familie en vrienden over hoe je ook als je ouder bent, lekker thuis kunt blijven wonen.

Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen

U vindt het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen aan het Kleine Noord 57 in Hoorn. Het Belevingscentrum is op donderdag en vrijdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. U kunt er terecht voor vrijblijvend advies en om voorbeelden te zien van huistechnologie die u helpen tot op hoge leeftijd thuis te wonen. Meer informatie over het Belevingscentrum vindt u op www.lekkerblijvenwonen.nl