HOORN - De komende vier jaar onderhouden de medewerkers van Loonbedrijf C. Wit en Zn uit Blokker de buitensportvelden in de gemeente Hoorn. Het gaat om het reguliere onderhoud van 42 velden. Wit heeft de aanbesteding van de gemeente Hoorn hiervoor gegund gekregen. Wethouder Ben Tap nam samen met de directie van Wit een kijkje op de velden van De Blokkers, een van de verenigingen waarbij Wit het onderhoud doet.

Verdeeld over 10 sportcomplexen heeft de gemeente Hoorn 42 buitensportvelden. Dat zijn niet alleen voetbalvelden, maar ook hockeyvelden, korfbalvelden, handbalvelden, honk/softbalvelden en een rugbyveld. Al die velden hebben onderhoud nodig. Je moet flink maaien, vegen, bemesten en zaaien om ervoor te zorgen dat iedereen lekker kan blijven sporten.

Een paar verenigingen voert zelf het onderhoud uit, maar bij de meeste sportvelden is de gemeente Hoorn hiervoor verantwoordelijk. De gemeente Hoorn besteedt het onderhoud uit. Voor de komende vier jaar heeft de gemeente Hoorn een aanbesteding gehouden. Zeven bedrijven hebben daarop ingeschreven. Loonbedrijf Wit uit Blokker had de meest voordelige inschrijving.

Wethouder Ben Tap: ‘bij aanbestedingen als deze nodigen we ook altijd lokale ondernemers uit. Het is mooi dat dit bedrijf uit Blokker het beste aanbod deed. We kijken uit naar een goede samenwerking met Loonbedrijf Wit.’