HOORN - Op vrijdag 21 juli gaat de nieuwe Maelsonstraat open. De weg heeft een nieuwe aansluiting op de Provincialeweg gekregen en heeft nu ook vrij liggende fietspaden. De aanleg is voorspoedig verlopen; aanvankelijk zou de weg eind augustus klaar zijn. De nieuwe Maelsonstraat is de eerste stap voor project de Poort van Hoorn, dat bedoeld is om de stad/regio én het station(sgebied) beter bereikbaar en aantrekkelijker te maken.

In juni 2016 besloot de gemeenteraad de nieuwe weg aan te leggen. De gemeente Hoorn ontving in juli 2016 een subsidiebijdrage van ruim 740.000 euro van de Provincie Noord-Holland. Deze bijdrage kwam uit de subsidie BDU Kleine Infrastructuur en is bedoeld is om de verkeersveiligheid voor fietsers en wandelaars te verbeteren. Zo heeft de weg vrij liggende fietspaden, zijn er drie veilige oversteekpunten aangelegd en is ook de kruising van de bestaande aansluiting met de Provincialeweg bij het ziekenhuis veiliger gemaakt voor langzaam verkeer. Aannemer Van Mouwrik Waardenburg startte in oktober 2016 met de aanleg. De weg zou aanvankelijk eind augustus 2017 klaar zijn, maar gaat nu vrijdag 21 juli open.

Beter bereikbaar station
De nieuwe Maelsonstraat maakt het P+R terrein, de stationsomgeving en de binnenstad beter bereikbaar voor auto’s en langzaam verkeer. Bijkomend voordeel is dat de nieuwe kruising een bijdrage levert aan een betere doorstroming op de Provincialeweg.

Rode loper voor de binnenstad
Wethouder Samir Bashara: ‘Dit is een mijlpaal: de eerste concrete stap voor de Poort van Hoorn. En er zullen nog vele stappen volgen. De raad besloot onlangs om het stationsgebied-noord als regionaal mobiliteitsknooppunt te ontwikkelen. Hier komt het busstation en een comfortabele en kwalitatief hoogwaardige parkeergarage voor 2.000 fietsen en 1250 auto’s. Vanaf de Maelsonstraat rijd je in de toekomst rechtstreeks de parkeergarage in. Dat maakt de Maelsonstraat de start van de rode loper voor reizigers en bezoekers van onze binnenstad.’

Traktatie
Om het heugelijke feit samen met reizigers en andere gebruikers van het P+R terrein en de omgeving te vieren deelt de gemeente Hoorn op vrijdag vanaf 15:00 uur (zo lang de voorraad strekt) gratis ijsjes uit op het P+R terrein.

Kijk voor meer informatie over de Poort van Hoorn op www.poortvanhoorn.nl