HOORN - Twee keer naar het stadhuis voor een nieuw paspoort of rijbewijs is niet meer nodig. Inwoners van àlle Westfriese gemeenten kunnen vanaf 1 september hun reisdocument en rijbewijs veilig laten bezorgen.

Bezorgen is mogelijk thuis of op een ander adres in Nederland. Voor inwoners van Hoorn is de bezorging gratis.

Veilig

De bezorging gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf. De medewerkers zijn gescreend met een Verklaring omtrent Gedrag. De gemeente levert het reisdocument in een verzegelde envelop aan bij de bezorgdienst.

Hoe werkt het?

Bij de aanvraag van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs geef je aan of je het reisdocument wilt laten bezorgen. Dit kan thuis of op een ander adres. Op het afgesproken tijdstip komt de medewerker van de bezorgdienst aan de deur, stelt de identiteit vast van de aanvragers van het document en opent de verzegeling in aanwezigheid van de aanvrager.

Overhandiging

Het document wordt net als op het gemeentehuis persoonlijk overhandigd. Op de dag van bezorging kunt u de exacte bezorgtijd volgen. Het is dus niet nodig om lang op het afgesproken adres te wachten.

Uitzondering

Bezorgen is mogelijk is heel Nederland, maar niet op openbare plekken en niet op de Waddeneilanden. Bezorgen is dus ook mogelijk op het werkadres.