HOORN - Het versnipperen van kerstbomen vindt plaats op donderdag 4 januari. Het verbranden van de kerstbomen is op zaterdag 6 januari.

Versnippering op 4 januari: waar moet ik zijn?

Kerstbomen kunnen op 4 januari tussen 13.15 uur en 14.00 uur ingeleverd worden op de volgende locaties: Hoorn-Noord (Johannes Poststraat, nabij de bushalte, op de hoek met de St. Laurentiusstraat), Bangert en Oosterpolder (Meetketting, op de parkeerplaats voor de Kreek), Kersenboogerd-Midden (Willem Wiesepark bij de Moerbalk).

Tussen 14.15 uur en 15.00 uur in Risdam-Noord (De Opgang, op parkeerterrein voor school de Rank), Zwaag (jeugdgebouw Honkey Tonk), Kersenboogerd-Oost (Charlotte van Pallandthof - John Raedeckerhof).

Tussen 15.15 uur en 16.00 uur in Risdam-Zuid (Ark, ter hoogte van het fietspad tussen de twee basisscholen in), Blokker (Jonathanlaan), Nieuwe Steen (Diamantplein).

Kerstboomverbranding op zaterdag 6 januari

De kerstboomverbranding vindt plaats op zaterdag 6 januari. Bij de volgende locaties is het mogelijk om op die dag vanaf 16.00 uur kerstbomen in te leveren: Hoorn (Nieuwe Wal), Blokker (IJsvogel), Grote Waal (grasveld ter hoogte van de Middelweg onderaan de Westerdijk) en Risdam-Noord (Wijkpark Risdam-Noord, ingang Berkmergouw tegenover de Boterbloem). De brandweer start om 17.00 uur met de verbranding. Bij te harde wind of een grote brandweerinzet die dag, kan het zijn dat de verbranding op één of meerdere locaties niet door kan gaan.

Kans op een cadeaubon

Kinderen tot en met 12 jaar die één boom of meerdere bomen tegelijk inleveren, krijgen net zoals voorgaande jaren iets lekkers en een lot. Met dat lot maken zij kans op één van de tachtig cadeaubonnen van Bart Smit ter waarde van 10 euro. De winnende lotnummers staan vanaf dinsdag 9 januari op www.hoorn.nl.

Meer dan 20 kerstbomen?

Heb je meer dan 20 kerstbomen verzameld? Dan halen we de bomen op. Bel hiervoor met de gemeente op telefoonnummer (0229) 252200. Geef je naam, adres en telefoonnummer door zodat we je kunnen terugbellen voor het maken van een afhaalafspraak. Lever je 40 kerstbomen tegelijk in, dan krijg je achteraf een Bart Smit-waardebon van 10 euro thuisgestuurd. Je krijgt dan geen loten en snoep.