HOORN - Op donderdag 20 april openden wethouder Ben Tap en ad interim directeur van Regio VVV Hart van Noord-Holland Peter Timmermans het toeristisch seizoen in Hoorn. De opening was tevens het startsein voor de rondrijdende informatiebakfiets in de stad.

Dit jaar worden bezoekers en toeristen weer op hun wenken bediend met allerlei informatie om de historie en veelzijdigheid van Hoorn en de omgeving te ontdekken. Mede dankzij een subsidiebijdrage van de gemeente Hoorn verschijnt de bakfiets van mei tot en met september in de binnenstad.

7 dagen per week

In de zomermaanden van vorig jaar heeft u de  bakfiets van VVV wellicht al eens zien rijden. De bakfiets met de naam ‘Info on the go’ was een succes en staat dit jaar van mei tot en met september op plekken in de stad met informatie voor bezoekers. 7 dagen per week rijdt de bakfiets rond en heet een VVV-medewerkster bezoekers in de veelzijdigheid van de oude VOC-stad Hoorn welkom. De historische bakfiets past prima in het straatbeeld en is met informatie, koffie, thee en versnaperingen een ware aanwinst voor het wegwijs maken van bezoekers.

Start elke ochtend op het station

Anders dan vorig jaar, zal de bakfiets in 2017 niet alleen op de Roode Steen te vinden zijn, maar in de ochtend starten in het stationsgebied, om hier de eerste gasten te ontvangen en van informatie te voorzien. Ook wordt er met partners als TIP Hoorn gekeken hoe gasten op en rond het Oostereiland verleid kunnen worden het centrum van Hoorn verder te gaan ontdekken. Naast de bakfiets, kunnen bezoekers het gehele jaar terecht bij het TIP op het Oostereiland, bij hotel Van der Valk Hoorn en bij de onbemande folderpost in het Westfries Museum.