HOORN - Op zaterdag 13 januari 2018 is er speciaal voor inwoners van Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier een Fit-test.

Inwoners tussen de 55 en 75 jaar uit deze wijken hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Maar ook mensen jonger dan 55 en ouder dan 75 jaar zijn van harte welkom.

Wat houdt een Fit-test in?

Met de Fit-test meet een deskundige hoe fit u bent om uw dagelijkse dingen te doen. Bijvoorbeeld: hoeveel kracht heeft u in uw handen, hoe lenig bent u, wat is uw conditie, hoe is het gesteld met uw suikergehalte en wat is uw bloeddruk? De test duurt ongeveer anderhalf uur. Aan het einde van de test krijgt u een persoonlijk advies.

Wie organiseert de Fit-test?

Team Sport van de gemeente Hoorn organiseert de Fit-test in samenwerking met verschillende sportaanbieders in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier, 1.Hoorn, stichting Netwerk en huisartsenpraktijk Kaap Hoorn.

Wat gebeurt er na de Fit-test?

Op zaterdag 13 januari krijgt u na uw persoonlijk advies uitleg over een fitnessprogramma waaraan u kunt deelnemen. Ook ontvangt u een programmaboekje met informatie over diverse beweeg- en ontspanningsactiviteiten bij u in de buurt.

Start fitnessprogramma

In februari 2018 starten we met een fitnessprogramma. De eerste twee weken kunnen de deelnemers gratis een training volgen bij verschillende sportaanbieders in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier. Daarna volgt een fitnessprogramma van acht weken bij een van de sportaanbieders. Onder begeleiding kunt u werken aan uw fitheid. Voor dit programma betaalt u een kleine bijdrage.

Kosten

De kosten voor deze Fit-test zijn € 5, - per persoon.

Meer informatie en inschrijven

U kunt zich tot uiterlijk 4 januari inschrijven via het inschrijfformulier. Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met een van de medewerkers van Team Sport, teamsport@hoorn.nlof via 0229 252200