HOORN - De gemeente Hoorn krijgt in deze tijd regelmatig meldingen over blad op straat. We proberen het blad zo snel mogelijk van straat te vegen. Maar dat lukt niet overal tegelijk.

Extra vegen in de herfst

We doen ons best om het blad zo snel mogelijk op te vegen. Dat houdt in dat er vier veegmachines in gebruik zijn om het blad en ander afval van de straten te vegen. In november huren we nog extra wagens in.

Hoofdroutes eerst

We vegen waar dat het meest nodig is. Dat betekent dat de hoofdroutes door Hoorn vaker geveegd worden en eerder aan de beurt zijn. Vervolgens komen de veegmachines een aantal keer door alle wijken tot al het blad uiteindelijk is opgeruimd.

Openbare ruimte

De gemeente veegt alleen in de woonwijken en in de winkelgebieden. Er wordt geveegd op voetpaden, fietspaden, openbare wegen, parkeervakken en speelplaatsen. Het blad dat op eigen terrein van inwoners valt, wordt niet opgeruimd. Blad uit eigen tuin kunt u kwijt in de groene afvalemmer.

Compost

Het blad dat de gemeente veegt, krijgt een groene bestemming. Per jaar voert de gemeente Hoorn ongeveer 650 ton bladafval af. Dit bladafval gaat naar composteerbedrijven die er onder meer tuinaarde en tuinmest van maken.