HOORN - Mantelzorgers kunnen ter ondersteuning extra huishoudelijke hulp aanvragen. Het gaat om 36 uur extra per jaar (gemiddeld 3 uur in de maand). In Hoorn is deze extra hulp tot eind 2018 gratis.

Voor mantelzorgers is de zorg voor hun partner, kind(eren), andere familieleden of vrienden een groot deel van hun dagelijks leven. Veel mantelzorgers werken daarnaast ook. Extra hulp helpt hen om deze zorg te kunnen blijven geven. ‘Het is belangrijk dat mantelzorgers deze extra ondersteuning krijgen. Deze regeling is er speciaal voor hen. Kent u iemand die deze extra hulp kan gebruiken? Dan vragen wij u om hen op deze extra hulp te wijzen’, aldus wethouder Theo van Eijk.

Wanneer extra hulp aanvragen?

Mantelzorgers die in Hoorn wonen en minimaal 3 maanden voor 8 uur per week mantelzorg verlenen, kunnen de huishoudelijke hulp toelage aanvragen. De extra hulp is in te zetten voor henzelf of degene die zij verzorgen en woont in de regio Westfriesland. Extra hulp kan het voor de mantelzorger makkelijker maken om werk en zorgen voor jezelf en een ander vol te houden.

Omdat elke situatie anders is, raden we u aan om altijd even contact te zoeken met het gebieds- of wijkteam. Zij helpen u verder. De huishoudelijke hulptoelage kan ook aangevraagd worden door inwoners die (extra) huishoudelijke hulp willen.

Meer info

Mantelzorgers kunnen de extra hulp aanvragen in de gemeente waar zij wonen. Op www.hoorn.nl vindt u meer informatie over het aanvragen. U heeft als aanvrager zelf in de hand wanneer de zorgaanbieder de extra hulp komt geven.

Mantelzorgers uit Hoorn die al eerder extra hulp hebben aangevraagd, kunnen met terugwerkende kracht hun geld terugkrijgen. Aanvankelijk zou de extra hulp namelijk € 5 per uur kosten, maar in Hoorn is besloten om dit gratis mogelijk te maken.