KOGGENLAND - Jongerenwerk Koggenland heeft dit jaar weer op 25 Mei (hemelvaartsdag)  de Goede Doelen Uitdaging. Jongeren uit de gemeente Koggenland hebben zich ingeschreven om deel te nemen aan dit jaarlijks project. De jongeren zetten zich in voor een goed doel en gaan als beloning met alle groepen de dag na de actie naar Walibi.  Alle deelnemers zijn herkenbaar aan de gekleurde Goede Doelen Uitdaging shirts met het logo erop. 

De deelnemende groepen en de daarbij gekozen goede doelen:

Team zwart (Avenhorn): Deze groep bestaat uit acht meiden die een wandelsponsortocht van 30km gaan houden door de gemeente Koggenland. Dit gaan zij doen voor de stichting ‘Need 4 Care’. Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Sri Lanka ongeacht sekse, godsdienst. Verder richten ze zich op financiële en materiele middelen ter ondersteuning.

Team oranje (Obdam): Deze groep bestaat uit zes jongens die een fietssponsortocht gaan houden van 75 Km door West-Friesland voor Stichting ‘Twinkle Stars’. Deze stichting zet zich in voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Om de kinderen en hun familieleden een leuke Sinterklaas te bezorgen verzamelen zij nieuw speelgoed in dat dan rond 5 december onder de kinderen verdeeld word.

Team geel (Berkhout): Vijf meiden verzamelen statiegeld in Berkhout en Avenhorn. De meiden halen geld binnen voor ‘Stichting Opkikker’. Deze stichting verzorgt een fijne dag voor gezinnen met kinderen tussen de 0 en 17 jaar met een chronische fysieke aandoening, tussen de behandelingen door.

Team groen (Obdam):  Deze groep bestaat uit 15 voetbalvrienden uit Obdam die een wandelsponsortocht van 25km gaan houden door de gemeente Koggenland. Deze wandelsponsortocht doen zij voor ‘Stichting Kerstactie West-Friesland’. Deze stichting zet zich in voor gezinnen met financiële problemen en gunnen deze gezinnen een ontspannen kerstfeest zonder zorgen.

Team grijs (Avenhorn):  Deze groep bestaat uit 15 jongeren uit Avenhorn en De Goorn die een fietssponsortocht van 75km door West-Friesland organiseren. Deze groep zet zich in voor ‘Stichting Uganda’. Pater Kees Spil was tot zijn dood werkzaam in de parochie Buswale in Uganda. De stichting zet zich in voor ondersteuning van de bevolking en verwacht een actieve betrokkenheid van de bevolking daar van het bouwen van een ziekenhuis en een dorpshuis.

Team blauw (Obdam): Een groep van 14 jongens uit Obdam gaan huis-aan-huis klusjes doen in Obdam. Dit doen ze voor ‘Stichting B.U.B.S.’ Deze stichting richt zich op kinderen die geen financiële middelen hebben niet naar school kunnen gaan, bijvoorbeeld door het overlijden van hun ouders of kinderen met ouders die te kort aan financiële middelen hebben. De stichting zet zich ook in voor het bouwen van ziekenhuizen en scholen in Gambia.

Team Rose (Obdam): Vijf meiden houden een wandelsponsortocht van 25 kilometer door Koggenland. De meiden lopen van dorp naar dorp, ook voor het goede doel ‘Stichting Opkikker’.