HOORN - Modeontwerper Sepehr Maghsoudi heeft van wethouder Samir Bashara een onderscheiding ontvangen voor het goede werk dat hij doet samen met Syrische nieuwkomers.

Sepehr Maghsoudi wil naast zijn werk als modeontwerper graag iets terugdoen voor de maatschappij. Hij heeft daarom vijf nieuwkomers uitgenodigd om samen te werken aan zijn nieuwste couture collectie ‘URGE’. Dit doen zij in Sepehrland, het atelier van de Maghsoudi aan de Muntstraat.

Sepehr benut hun talent en hun plezier in het werk en zorgt ervoor dat zij sneller mee kunnen doen in het arbeidsproces. Hij begeleidt de vluchtelingen, deelt zijn kennis, ervaring en zijn netwerk. Op deze manier worden zij op weg geholpen in de mode-industrie. Zo kunnen zij hun nieuwe vakmanschap blijven ontwikkelen in Nederland.

Dress for Charity

De nieuwkomers Hasan, Ramzi, Abdulrahman, Ammar en Mohammed uit Syrië werken niet alleen samen met Sepehr aan de nieuwe collectie, maar ook aan de Dress for Charity, een cocktailjurk ontworpen door Sepehr, waarvan een deel van de opbrengst naar de Cruyff Foundation gaat. Op dit moment wordt in het atelier door de mannen hard gewerkt om op tijd klaar te zijn voor de presentatie van de collectie. De cocktailjurk wordt namelijk gepresenteerd tijdens Masters of LXRY in de RAI Amsterdam op zaterdag 9 december.

Global Goals

De Global Goals zijn 17 duurzame ontwikkelingsdoelen. Ze zijn vastgesteld door de Verenigde Naties in september 2015. Het doel van de Global Goals is het aanpakken van armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. De doelen en een toelichting daarop zijn te vinden op www.globalgoalsnl.nl. De gemeente Hoorn ondersteunt graag lokale initiatieven die bijdragen aan het realiseren van de doelen. Het initiatief van Sepehr heeft raakvlakken met meerdere Global Goals, bijvoorbeeld: minder armoede, gelijke rechten voor iedereen, fatsoenlijk werk voor iedereen, minder ongelijkheid, betere gezondheid en welzijn en vrede/veiligheid/rechtvaardigheid