HOORN - Jongeren tussen 15 en 22 jaar kunnen deze zomer leren hoe ze hun eigen bedrijf starten. De gemeente Hoorn werkt hiervoor samen met stichting The New Entrepreneur. Doel is om jongeren voor te bereiden op hun toekomst, als ondernemer of voor een vervolgopleiding. Aanmelden kan nu al via www.zomerondernemer.nl.

Succesvol concept komt naar Hoorn
ZomerOndernemer is een landelijk concept dat al in verschillende regio’s succesvol is ingezet. Wethouders Judith de Jong en Ben Tap willen jongeren die in Hoorn naar het voortgezet onderwijs gaan via dit programma stimuleren in ondernemerschap. Wethouder De Jong: ‘Jongeren krijgen door dit programma meer zelfvertrouwen en leren om kansen te zien, ook in de regio. Het helpt ook voorkomen dat jongeren zonder werk thuis komen te zitten’.

Wethouder Tap: ‘Veel jongeren denken aan een toekomst als zelfstandig ondernemer. Bij de zomerondernemer kunnen ze ervaren of dat ook echt iets voor hen is’.

Programma
ZomerOndernemer begint met een driedaagse training in een bedrijf om de basis van het ondernemen te leren kennen. Denk hierbij aan het werven van klanten, hoe je moet boekhouden en hoe je uiteindelijk geld verdient. Na de training gaan de deelnemers aan de slag met hun bedrijf. Wekelijks is er een vervolg bij een succesvolle ondernemer uit de regio. De deelnemers krijgen coaching en activiteiten aangeboden. Het project sluit af met een feestelijke bijeenkomst waarbij iedereen zijn bedrijf presenteert aan een groot publiek. Na de ZomerOndernemer kan ieder voor zich bepalen of het ondernemerschap wat voor hem of haar is.

Deelname aan het project is kosteloos. Het enige wat deelnemers moeten hebben is een idee voor een onderneming en motivatie.

Wie kan zich aanmelden?
Jongeren die in Hoorn wonen tussen 15 en 22 jaar kunnen zich aanmelden voor de ZomerOndernemer. Ook jongeren die in Hoorn op school zitten, maar in een andere Westfriese gemeente wonen, kunnen meedoen. Er wordt ook actief geworven onder jongeren die niet op school zitten en geen werk hebben. Na aanmelding volgt een selectieprocedure met intakegesprekken. In totaal kunnen 33 jongeren meedoen aan de ZomerOndernemer. Aanmelden kan nu al via www.zomerondernemer.nl. Daar staan ook de data en de tijden aangegeven. Houd voor meer informatie de Facebookpagina www.facebook.com/zomerondernemerwestfriesland in de gaten.