HOORN - Woensdagavond 14 juni heeft wethouder Theo van Eijk het echtpaar Barger in het zonnetje gezet. De heer en mevrouw Barger zijn bekende gezichten in de Kersenboogerd. Zij zetten zich al jaren met volle overtuiging in voor de wijk en voor hun buurtgenoten.

Als er sneeuw gevallen is, staan de heer en mevrouw Barger altijd vooraan om de buurt sneeuwvrij te maken. En als de winter voorbij is, ruimen ze zwerfvuil in de buurt op. Ook zorgen ze ervoor dat de straatnaambordjes regelmatig schoongemaakt worden en houden ze in de gaten wat er allemaal moet gebeuren in de wijk.

De heer en mevrouw Barger zorgen niet alleen voor hun wijk, maar ook voor de buurtbewoners. Wekelijks fietsen zij met een van de ouderen uit Woonzorgcentrum Betsy Perk en bij lief en leed bezorgt mevrouw Barger geregeld een zelfgemaakte kaart bij buurtbewoners.

De heer en mevrouw Barger schuiven vaak aan bij het Bewonersoverleg Kersenboogerd. Het bewonersoverleg van 14 juni was daarom het moment voor wethouder van Eijk om het echtpaar te verrassen en te bedanken voor hun jarenlange inzet. Ze ontvingen allebei een Eenhoornspeldje en toegangskaarten voor Ouwehands Dierenpark.