HOORN - Restaurant d’Oude Waegh en de gemeente Hoorn hebben het MVO Proud Partner keurmerk ontvangen. Dit gebeurde tijdens een informatiebijeenkomst over sociaal ondernemen.

Deze twee werkgevers hebben het keurmerk gekregen omdat zij mensen met een arbeidsbeperking werk bieden. Wethouder Judith de Jong nam het keurmerk namens de gemeente Hoorn in ontvangst van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord.

Wethouder Samir Bashara (Personeel & Organisatie): ‘Iedereen verdient het om te kunnen werken. Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden. Het is mooi om te zien dat verschillende horecaondernemers hier al kansen in zien, zoals Restaurant D’Oude Waegh. Ik hoop dat andere werkgevers uit de regio ons volgen. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat meer mensen een baan krijgen en daarmee een bijdrage leveren aan de maatschappij en hun eigen levensvervulling’.

D’Oude Waegh

Bij d’Oude Waegh heeft gemiddeld genomen 30 procent van de medewerkers een arbeidsbeperking. Jobcoach Evelien van den Bosch: ‘het zijn heel diverse werkplekken, waar in eigenlijk alle gevallen, kleine aanpassingen aan te pas zijn gekomen. Het is maatwerk. Zo hebben wij een jongedame werken met een licht verstandelijke beperking en autisme. Zij schilt alleen de appels en snijdt voor de appeltaarten. Voor een ander een saaie klus, maar voor haar vanwege haar beperking juist een perfecte werkplek; het is overzichtelijk, duidelijk en repeterend, dat maakt het voor haar een prettige werkplek.’

Gemeente Hoorn

Ook bij de gemeente Hoorn werken al jaren mensen uit de doelgroep van de Banenafspraak. Bijvoorbeeld bij de groenvoorziening, in een administratieve functie en nu ook in het bedrijfsrestaurant. Projectleider Marijke Visser: ‘We zijn erg blij met de mensen die voor ons werken. Ze werken hard, zijn zeer loyaal en betrokken en bijna altijd vrolijk. Echt een aanwinst als collega’s.’

Invulling Wet Banenafspraak

In de wet Banenafspraak is vastgelegd dat er voor 2026 125.000 banen bijkomen voor mensen met een arbeidsbeperking: 100.000 in het bedrijfsleven en 25.000 bij de overheid. Werkgevers met meer dan 25 medewerkers zijn verplicht om een bepaald percentage mensen met een ziekte of handicap in dienst te nemen. 5% van de banen bij de gemeente Hoorn zijn voor mensen met een arbeidsbeperking. MVO Westfriesland helpt werkgevers bij het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten waarin de verschillende aspecten van sociaal ondernemen worden belicht: Wat is het? Hoe werkt het? En wat levert het je op als bedrijf?

Verhaal van d’Oude Waegh

Frank Wiese is uitbater en manager van in totaal negen horecaondernemingen. Binnen deze ondernemingen werken veel mensen, zeker in het hoogseizoen. Ook mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben, omdat zij een arbeidsbeperking hebben. Evelien van den Bosch werkt als interne jobcoach bij Frank Wiese en geeft onder andere extra begeleiding. Evelien legt uit:

‘Wij bieden dagbesteding aan mensen met een lichte beperking. Zij wonen bij een instelling. We hebben ook aangepaste werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is door verschillende oorzaken, zoals leeftijd, een verstandelijke of een fysieke beperking. Dit doen wij al jaren, maar wij zijn dit sinds een jaar professioneler gaan aanpakken. Het zijn heel diverse werkplekken, waar in eigenlijk alle gevallen, kleine aanpassingen aan te pas zijn gekomen. Het is maatwerk. Zo hebben wij een jongedame werken met een licht verstandelijke beperking en autisme. Zij schilt alleen de appels en snijdt voor de appeltaarten. Voor een ander een saaie klus, maar voor haar vanwege haar beperking juist een perfecte werkplek; het is overzichtelijk, duidelijk en repeterend, dat maakt het voor haar een prettige werkplek.’

‘Wij zijn met deze doelgroep aan de slag gegaan om verschillende redenen. Frank heeft affiniteit met de doelgroep, hij wil alle mensen graag een kans bieden. De mensen zijn dankbaar voor de kans, vaak uitermate betrouwbaar, loyaal en hun inzet is groot. Zij beleven plezier aan de klussen die de reguliere werknemer vervelend vindt om erbij te doen. Klussen die wel belangrijk zijn, zoals het karton plat maken, het terras uitzetten, appeltaarten bakken, friet voorbakken, snijwerk, etc.
Ook financieel heeft het voordelen. Er zijn allerlei subsidies aan te vragen, zoals loondispensatie, interne jobcoaching-vergoeding en oudere-werknemerssubsidie. Wat je ermee verdient, investeer je direct weer door goede begeleiding te bieden. Het is ook belangrijk om de andere werknemers te ondersteunen bij het werken met iemand uit de doelgroep. Wij hebben een manier gevonden om het werkbaar te maken en hier zijn wij uiteraard trots op.’

‘Graag inspireren wij ook andere ondernemers uit de horeca om zich open te stellen voor het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De horeca leent zich als branche uitstekend als werkgelegenheid voor die doelgroep, mits je weet hoe dat in te richten.’

Verhaal van de gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn is als werkgever het project ‘Hoorn werkt aan werk gestart’. Het doel van het project is om zo veel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking aan werk te helpen. Marijke Visser is projectleider en legt uit:

‘We zijn erg blij met de mensen die voor ons werken in het restaurant. Ze werken hard, zijn zeer loyaal en betrokken en bijna altijd vrolijk. Echt een aanwinst als collega’s. Een mooi voorbeeld is een dame die nu bij ons in vaste dienst is gekomen. Zij werkt al jaren via WerkSaam Westfriesland tot volle tevredenheid en met veel plezier in ons bedrijfsrestaurant. Vanuit het project ‘Hoorn werkt aan Werk’ is het balletje gaan rollen. Het doel van dit project en van de Wet banenafspraak is om zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen met een beter perspectief op een reguliere baan.
Toen er formatie vrij kwam, is deze dame benaderd om dit in te vullen. Door haar altijd positieve en vrolijke instelling heeft ze deze aanstelling zeker verdiend. Vier dagen per week zorgt ze voor de afwas in het bedrijfsrestaurant, ze doet de was en maakt schoon waar dat nodig is. Ook verricht zij nog allerlei werkzaamheden in de productie. Daarnaast is zij ook de specialiste in het maken van de Griekse salade. Wij zijn blij dat we in samenwerking met WerkSaam Westfriesland dit resultaat hebben behaald.’