HOORN - Wat voor speelplek wilt u en waar? Wanneer is een speeltuin veilig en hoe blijft deze toch spannend? Inwoners van de gemeente Hoorn kunnen komende weken via online discussieplatform www.argu.co/hoorn meedenken over nieuwe speelplekken. Inmiddels hebben tientallen bewoners ideeën aangeleverd en gereageerd op elkaars suggesties.

Speelplekken

De gemeente Hoorn werkt aan een nieuw speelplekkenbeleid. Nu zijn er tientallen speelplekken in de gemeente Hoorn. Voor de kleinste kinderen tot 6 jaar zijn er glijbanen, schommels en klimtoestellen. Voor de wat oudere kinderen hebben we natuurspeelplekken en voetbalveldjes. Voor de 12 tot 18-jarigen zijn er skatebanen, basketbalveldjes, ontmoetingsplekken (JOP’s) en Cruyff courts.

Wat gebeurt er met de ideeën?

Met deze online discussie start de gemeente de ontwikkeling van het nieuwe speelvoorzieningenbeleid. Bezoekers van speeltuinen en groepen met speciale eisen en wensen, zoals kinderen met een beperking, worden ook betrokken. Ondertussen worden speelplekken gewoon aangepast. De gemeente houdt daarbij al zoveel mogelijk rekening met de opmerkingen die binnenkomen.

Bewoners kunnen tot het begin van de zomervakantie, 22 juli, op www.argu.co/hoorn ideeën plaatsen en reageren op ideeën van anderen.