HOORN - Mensen die moeite hebben met het vinden van een baan, krijgen meer kansen op werk in de regio.

Gemeente Hoorn en Stichting Huis van het Werk werken voortaan samen om mensen beter te informeren over doorgroeimogelijkheden en banen via de websites www.werkeninnoordhollandnoord.nl en www.wiewilikworden.nl.

Stichting Huis van het Werk

Ruim 50 regionale bedrijven en organisaties zijn partner van de stichting Huis van het Werk. Samen maken zij zich sterk voor het behoud en de scholing van alle medewerkers in de regio. Er zijn hier in de regio relatief veel lager opgeleiden die moeite hebben met het vinden van een baan. Ook zijn er veel hoger opgeleiden die een baan buiten de regio zoeken. De deelnemende organisaties willen deze mensen graag in onze regio houden. Dit biedt kansen voor medewerkers én organisaties. En daar sluit gemeente Hoorn zich volledig bij aan. Wethouder Samir Bashara ‘De samenwerking tussen bedrijven, overheden en inzet van de juiste talenten levert mensen mooie banen en loopbaankansen op. Gemeente Hoorn wil zich als aantrekkelijk werkgever onderscheiden en het werken in de regio promoten.‘

In de praktijk

Medewerkers van overheidsorganisaties in de regio Noord-Holland Noord konden alle vacatures bij de lokale overheid al zien op de website www.werkeninnoordhollandnoord.nl. Op die website is nu ook een link gelegd met de website van Huis van het Werk: www.wiewilikwordenplein.nl. Andersom is ook de link gelegd. Zo is het totale aanbod van vacatures enorm uitgebreid. En kunnen medewerkers bij de lokale overheid en het bedrijfsleven zich breder oriënteren op hun loopbaan.