Bewolkt7.1 ℃

Daan Hoedjes in Heerhugowaard

Bezoekadres:

Daan Hoedjes

Raadhuisstraat 20-26
1701EK Heerhugowaard
0725711943
0654988587
info@daanhoedjes.nl
http://www.daanhoedjes.nl
't Fruithuis Daan Hoedjes is al méér dan 60 jaar groente- boer en een begrip in het hartje van Heerhugowaard.

Van bakfiets tot speciaalzaak
Drie generaties Hoedjes hebben hun sporen nagelaten op de groentenmarkt. Het begon in 1944 met Gert die zijn waren per bakfiets aan de man bracht. Zijn zoons Jan en Gerard volgden hem op en breiden de handel enorm uit. Sinds enkele jaren is kleinzoon Daan de groetenman van de familie. De zaak van Daan, het Fruithuis in Verswaard aan het Raadhuisplein, is een groenten- en fruitspeciaalzaak en de enige in heel Heerhugowaard waar het uitgebreidde assortiment rauwkostsalades, gesneden groenten en sinaasappelsap, kakelvers uit de eigen keuken komt.

Het verleden
De ouderen onder ons kennen het fenomeen venten nog wel. Brood, zuivel en groenten werden in die tijd aan de deur verkocht. Gert Hoedjes begon zijn groentenhandeltje vanuit een klein huisje aan de Middenweg 590 waar een schuurtje als opslag diende. Eerst ventte hij per bakfiets, na de oorlog met paard en wagen en tenslotte met een ouwe Citroën. In 1958 ruilde hij zijn woning met de slager aan de Middenweg 542 en begon een groentenwinkel. In 1965 kwam er een tweede winkel aan de Middenweg bij die door zoon Jan werd bestierd. Zoon Gerard nam het venten over. Vijf jaar later verkochten de gebroeders Hoedjes de hele boel en werden verantwoordelijk voor de groentenafdeling van de Grosmarkt. Met zestig man personeel was het een drukke tijd. Maar niet zo druk dat er geen speciaalzaak bij kon. Samen met bakker Arie Schoon startten de broers in 1989 hun Versmarkt in het oude centrum van Heerhugowaard.

't Fruithuis
Als het over groenten- en fruitspecialisten gaat, dan is Daan, de derde generatie Hoedjes. Zijn Fruithuis is gerenommeerd om de rauwkostsalades, de saladeschotels, de fruitmanden maar ook om de kwaliteit van zijn groenten en fruit. Het Fruithuis is onderdeel van Verswaard waar ook een bakker, slager, visboer en een kaaswinkel gevestigd zijn. Na een periode van herinrichting van de omgeving ligt Verswaard nu aan een fraai plein met royaal, gratis parkeergelegenheid en middenin een gezellig winkelgebied in het oude centrum van Heerhugowaard.
Beoordelingen

Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Daan Hoedjes. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

logo

CONTACT

Hoofdvestiging:
H.P. Berlageweg 8
1703 DG Heerhugowaard

Social media
RSS Feed

Online dagbladen

map