HOORN - Op zondag 25 juni organiseert het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn in samenwerking met kunstijsbaan De Westfries, schaatsvereniging Wognum, IJsclub Ursem, en IJsclub Hensbroek de toertocht Westfriesland On Wheels.

Westfriesland on Wheels is een recreatieve toertocht voor skeeleraars, inline-skaters en handbikers over een geasfalteerd parcours. Tijdens de tocht toeren de deelnemers op eigen tempo over rustige landweggetjes, langs bloembollenvelden, boerderijen, molens en kerken.

Volledig geasfalteerd parcours
Deelnemers kunnen kiezen uit een tocht van 15, 25 of 37 kilometer. De tocht bestaat uit een volledig geasfalteerd parcours door Bobeldijk, Spierdijk, Obdam en weer terug via Opmeer, Spanbroek, Wadway en Wognum. Langs het parcours staan fotografen die foto’s maken ter herinnering aan deze sportieve dag. De foto’s zijn later terug te vinden op de www.sportopbouwwerkhoorn.nl.

Parcours

De toertocht start om 11.00 uur bij kunstijsbaan De Westfries op de ijsvrije baan. De tocht mag afgelegd worden op inline-skates, skeelers of een handbike voor de aangepaste sporters. Deelnemers krijgen 3,5 uur de tijd om de finish te bereiken. Inschrijving is mogelijk op de dag zelf, vanaf 10.00 uur bij kunstijsbaan De Westfries.

Kosten

  • Deelnemers tot en met 17 jaar betalen € 5,-
    KNSB-licentiehouders tot en met 17 jaar betalen € 3,50, bij vertoon van hun kilometerboekje

  • Deelnemers vanaf 18 jaar betalen € 7,-
    KNSB-licentiehouders vanaf 18 jaar betalen € 4,50, bij vertoon van hun kilometerboekje

Veiligheid

De organisatie vindt veiligheid belangrijk. Het dragen van een helm is daarom verplicht. Heeft u zelf geen helm? Dan kunt u op deze dag een helm huren voor 5 euro. Langs het parcours staan diverse verzorgingsposten waar deelnemers terecht kunnen voor water. Ook staan er verkeersregelaars op gevaarlijke kruisingen, splitsingen en op onoverzichtelijke verkeerspunten.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, telefoon 0229 252200 of kijk op www.sportopbouwwerkhoorn.nl.