ZANDVOORT - De comeback van het Formule 1-circus op Circuit Zandvoort: is dat realistisch of slechts een mooie droom? Vanmiddag worden de resultaten van een haalbaarheidsonderzoek gepresenteerd en moet duidelijk worden of het duincircuit zich in de toekomst mogelijk weer kan meten met Spa-Francorchamps en Hockenheim.

Decennialang had Zandvoort een vaste plek op de Formule 1-kalender: de eerste Grand Prix van Nederland georganiseerd in 1952, voor het laatst in 1985.

Niki Lauda, tegenwoordig adviseur bij het Formule 1-team van Mercedes, won die laatste race en is daarmee tot op de dag van vandaag de laatste winnaar van de Grote Prijs van Nederland. Als het aan de vele liefhebbers ligt, komt daar echter snel verandering in.

Lees ook: Komen er weer Formule 1-races op Zandvoort?

Haalbaarheidsonderzoek

Eigenlijk begon het al te kriebelen na de entree van Max Verstappen in de Formule 1 in 2015. Maar nadat Circuit Zandvoort in handen kwam van Prins Bernhard Junior (2016) werden de plannen steeds serieuzer.

De racebaan is op verschillende plekken al aangepakt, en ook de gemeente raakte enthousiast. Om te kijken of het ook echt realistisch is om voor een Formule 1-race te gaan, is in 2015 een haalbaarheidsonderzoek gestart. Nu, twee jaar later, worden de resultaten gepresenteerd.

De persconferentie begint rond 14.10 uur en wordt live bij NH Nieuws uitgezonden op de app en website en op onze Facebookpagina

.