HOORN - Op woensdag 1 februari geeft Stichting Koninklijke Visio een workshop voor slechtzienden. Er is aandacht voor wat een visuele eperking betekent in het dagelijks leven. Verschillende hulpmiddelen komen voorbij en er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

Stichting Koninklijke Visio

‘Ik zie steeds slechter, een bril helpt niet en mijn oogarts kan niets meer voor me betekenen. Ik wil de krant blijven lezen, wat is de beste loep voor mij? Wat heb ik aan mijn computer en smartphone als ik niet goed kan zien wat er op het scherm staat?’ Dit zijn enkele vragen die Stichting Koninklijke Visio regelmatig krijgt. Visio is het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. De organisatie adviseert en ondersteunt deze mensen bij hun vragen over leven, wonen en werken. De organisatie adviseert over hulpmiddelen en geeft praktische trainingen en hulpmiddelen.

Workshop

Visio geeft op woensdag 1 februari van 13.30 tot 14.30 een workshop voor slechtzienden. Inloop met koffie is vanaf 13.15 uur. Er is korte uitleg over zien en wat een visuele beperking in het dagelijks leven kan betekenen. De stichting legt uit hoe advies en training daarbij kan helpen. Verschillende hulpmiddelen en kleine demonstraties komen voorbij. Ook is er gelegenheid om uw vragen te stellen. Wie dat wil kan na afloop een rondleiding door het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen krijgen.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer weten over wat Visio precies doet? Kijk dan op www.visio.org. Voor de workshop kunt u zich vooraf aanmelden bij Nini Vietor van het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen via nini.vietor@thuissignaal.nl of telefonisch 06 51514511.

U vindt het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen aan het Kleine Noord 57 in Hoorn. Het Belevingscentrum is van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Meer informatie over het Belevingscentrum vindt u op www.lekkerblijvenwonen.nl.