BOVENKARSPEL - Gidsen van IVN West-Friesland verzorgen zondag 1 oktober een rondleiding op het Wonderpad voor mensen met een visuele beperking.

De IVNers die deze wandeling hebben ontwikkeld benadrukken dat het ook een aanrader is voor zienden die eens op een andere manier

de natuur willen beleven. Wat te denken van het voelen van diverse boomschorsen en ruiken aan verschillende soorten bessen? De rondleiding staat stil bij kastanjes, bladvormen en insecten en vooral de herfstgeur van het bos.

De route is gemarkeerd met genummerde paaltjes met een witte bovenkant. De rondleiding begint om 14.00 uur bij het IVN vanuit het Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a te Bovenkarspel.

Aanspreekpunt voor informatie en opgave is Irene Eekhout, 06 15614849.

Reptielen als huisdier

Dezelfde zondagmiddag 1 oktober zijn er vanaf 14.00 uur ook reptielen op bezoek bij IVN in het Streekbos Paviljoen. Iedereen is welkom om enkele schildpadden en agamen te bekijken en aan te raken. Een beetje prehistorisch zijn ze wel. Mychiel Cornelissen staat paraat om boeiend over zijn koudbloedige agamen en schildpadden te vertellen en geeft informatie over de verzorging van deze dieren.

Deelnemers van de Wonderpadwandeling kunnen uiteraard deze gelegenheid aangrijpen om baardagamen en schildpadden te voelen.