BLOKKER - Zoals elk jaar organiseerde stichting MAK Blokweer ook deze zomer een wedstrijd voor amateurfotografen. De uitdaging is steeds om op het terrein van MAK Blokweer een serie natuurfoto’s te maken die niet alleen mooi zijn om te zien, maar die ook educatieve waarde hebben en binnen een bepaald thema passen. Na juryoverleg en een stemronde is op 15 november de winnaar bekend gemaakt.

Het thema van dit jaar was ‘bomen’, in de breedste zin van het woord. De ene serie toonde bomen in verschillende seizoenen, een andere zoomde in op de kleinste details van een grote woudreus – de mogelijkheden waren eindeloos. De zeven ingezonden fotoseries hadden elk dan ook een heel eigen karakter.

De jury bestond uit medewerkers van de afdeling Natuur- en Milieueducatie van MAK Blokweer. Zij kozen drie favorieten, maar konden niet tot een unaniem besluit komen. Daarom werd de hulp ingeroepen van de bezoekers van het MAK. Iedereen kon via Facebook een klein voorproefje van de drie series bekijken en een stem uitbrengen op zijn favoriet. Opnieuw bleken de inzendingen aan elkaar gewaagd, want ook de publieksstemmen waren verdeeld.

Uiteindelijk kreeg de foto van Mieke Brouwer met een klein verschil de meeste stemmen. Zij is daarmee verkozen tot winnaar van MAKS’ Fotowedstrijd 2017. Haar fotoserie geeft een breed beeld van de bomen in natuurpark Blokweer in al hun verschijningsvormen, van wild kronkelende wilgentakken tot de geleide twijgen van het snoepdoolhof. Volgens het publiek sprong de getoonde foto er uit vanwege de vrolijke kleuren, het afwijkende perspectief en het “MAK-gevoel”.

Als winnaar mag Mieke nu aan de slag met het samenstellen van een expositie van haar foto’s. Deze expositie zal vanaf medio februari 2018 te zien zijn in het bezoekerscentrum van MAK Blokweer. Toegang is gratis.

Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 1695 JC Blokker www.mak-blokweer.nl