HOORN - Wethouder Bashara bezoekt zaterdag 2 december rond 12.15 de atelierwinkel van fashion designer Sepehr Maghsoudi. Hij reikt de modevakman de Global Goals cheque uit voor zijn samenwerking met 5 vaklieden uit Syrië in de aanloop naar zijn nieuwste collectie URGE.

Sepehr wil mensen blij maken met zijn designs én sociaal ondernemen. Dat doet hij o.a. door talentontwikkeling van kinderen en jongeren. En sinds kort werkt hij samen met Makers Unite om nieuwkomers met een modeachtergrond verder te helpen in de Nederlandse fashion industrie (MakersUnite.eu).

Het is volgens Sepehr belangrijk dat vakmanschap in Nederland blijft. "Makers Unite en ik versterken elkaar door talent, kennis en ervaring uit verschillende landen te delen”. Wethouder Bashara: “Het initiatief van Sepehr heeft raakvlakken met meerdere Global Goals, bijvoorbeeld: minder armoede, gelijke rechten voor iedereen, fatsoenlijk werk voor iedereen, minder ongelijkheid, betere gezondheid en welzijn en vrede/veiligheid/rechtvaardigheid.”

Abdulramman, Ammar, Hasan. Ramzi en Mohammad hadden in Syrië allemaal een eigen modeonderneming. Het werk wat Ramzi de afgelopen 2 maanden voor Sepehr deed, ligt dichtbij wat hij in Syrië voor zijn eigen kinderkledingbedrijf deed. Ramzi: “Als ik kleding maak, hervind ik mezelf weer.”

Thami Schweichler, directeur Makers Unite: “We willen deze succesvolle pilot met Sepehr Maghsoudi zeker een vervolg geven in 2018.” En Sepehr is dankbaar voor de (financiële) samenwerking met Makers Unite, WIJDOENMEE.nu en de Gemeente Hoorn. Hierdoor kon hij het A-team belonen met een bijdrage voor hun werk en de reis-en verblijfkosten.

De nieuwe couture collectie waar zo hard aan gewerkt is? Die wordt zaterdag 9 december in besloten kring getoond tijdens Masters of LXRY te Amsterdam. Daarna kun je de betovering zelf ervaren vanaf 13 december in Art ‘Otel (tegenover Amsterdam CS) en (deels) tijdens de dansvoorstelling URGE door De Dansonderneming op 15 en 16 december 20.30-23.30 in Theater het Pakhuis Hoorn.

Meer lezen over het team? op www.sepehrland.com/makersunite