HOORN - Marosa heeft dit op originele wijze gedaan. Niet alleen de kinderen maar ook de leidsters kwamen in pyama naar het kinderdagverblijf. Zelfs het jongste Marosa-kindje (6 maandjes jong) kwam in een pyamaatje en had het zichtbaar naar haar zin tijdens dit leuke feest.

Er werd voorgelezen uit het boek de Kleine Walvis en Juffie Rebecca liet de Kleine Walvis tot leven komen door een klein vingerpopje met een speciale (walvis)stem. Dit deed zij zo levendig dat de kinderen tegen het popje gingen praten. Juffie Thirza zat tussen de kinderen en zorgde ervoor dat ook de jongste het leuk bleef vinden.

Na het voorleesfestijn gingen de kinderen aan tafel om te genieten van een pannenkoekenmaaltijd. Dat ging er best in. Dit gebeurt natuurlijk niet iedere dag maar zo nu en dan, als het feest is, dan mag het. Na de laatste pannenkoek hebben Rebecca en Thirza samen met de oudste peuters alles opgeruimd. Dit werd begeleid met een liedje over opruimen zodat ook dit een gezellige activiteit werd. Daarmee was het feest ten einde en kunnen ze bij Marosa terug kijken op een geslaagde Voorleesontbijtparty!