HOORN - Heb je een idee om je stad of jouw buurt een stukje mooier te maken? Dat hoef je natuurlijk niet alleen uit te voeren. ‘Voor een mooie stad’ helpt inwoners van Hoorn met hun idee bij het vinden van kennis, handjes en materialen.

De website www.vooreenmooiestad.nl is bedoeld voor álle inwoners van Hoorn. Om de stad nóg aantrekkelijker te maken, samen te werken aan leuke ideeën, evenementen te organiseren en daarmee goede doelen te steunen.

Iedereen kan meedoen

Hoe werkt het? Iedereen met een idee voor een mooie stad kan dit laten zien op www.vooreenmooiestad.nl. Anderen kunnen hierop stemmen. Zijn er genoeg voorstanders? Dan komt er een afvinklijst in beeld: wat is er nodig aan vrijwilligers, materialen en diensten om het daadwerkelijk mogelijk te maken? Iedereen kan zich nu aanmelden om bij te dragen, van inwoner tot ondernemer en bestuurder. Voor een mooie stad richt zich dus vooral op hulp in natura en niet zozeer op crowdfunding. Crowdfunding kan natuurlijk wel een onderdeel uitmaken van het idee. Is de afvinklijst compleet, dan staat niets meer in de weg om het idee uit te voeren.

Het Stadslab aan de Wisselstraat 8 in Hoorn

Om elke inwoner met een idee voor een mooie stad goed op weg te helpen, is het Stadslab ingericht in de Bibliotheek van Hoorn. De medewerkers van het Stadslab helpen om met de juiste mensen of organisaties in contact te komen. Ze geven advies en ondersteuning om bijvoorbeeld bijeenkomsten te organiseren. De plek is ook te gebruiken om te brainstormen. In de ruimte hangen alle ideeën waar op dit moment aan gewerkt wordt. En ook je eigen idee kun je eraan toevoegen. Heb je een idee of ben je bezig met een initiatief in jouw buurt of met jouw vereniging, of ben je gewoon benieuwd? Iedereen is van harte welkom.

Kom langs

Het Stadslab zit in de bibliotheek in de binnenstad, Wisselstraat 8. Je kunt er terecht tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. Op vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur is er een vast inloop uur en kun je een medewerker van Voor een mooie stad spreken. De medewerkers van het Stadslab zijn bereikbaar via www.vooreenmooiestad.nl/contact of telefonisch via 06 31028838 om een persoonlijke afspraak te maken.

Steun Pedal for Power

Een van initiatieven die nu op www.vooreenmooiestad.nl staat, is ‘Pedal for power’. Verslaat Hoorn de grote stad Dubai met het wereldrecord energie opwekken op de fiets? Wil je ook dat Hoorn Dubai verslaat? Steun dit evenement dan via de website.