HOORN - Samen met het SG Newton organiseert de HOC op 16 oktober a.s. een inspirerende avond voor alle ondernemers in West-Friesland. Hoe kun je het beste veranderingen en transities in je eigen bedrijf doorvoeren, hoe maak je je bedrijf duurzamer en creëer je meer gemotiveerde medewerkers? Jan Rotmans laat zien en horen hoe het kan.

De bijeenkomst is van 19.30 tot 22.00 uur en opgave via www.hochoorn.nl is noodzakelijk. HOC-leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 25.

Prof.dr.ir. Jan Rotmans is oprichter van Nederland Kantelt en het boegbeeld voor een veranderend Nederland. Een boeiende spreker, een bevlogen mens, een veelgevraagd adviseur en coach bij beursgenoteerde Top 50 bedrijven in Nederland. Bekend van VPRO’s Tegenlicht uitzending over Nederland Kantelt.

Bekend om zijn uitspraak “We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk” wil Jan Rotmans ook een bijdrage leveren aan de maatschappij. Hij wil een weg banen naar een duurzame samenleving. Hiervoor is een ingrijpende omslag, een transitie, noodzakelijk. Met zijn kennis wil hij graag als het ware de spelregels opstellen van hoe dat moet, zodat daarna creatievelingen uit alle hoeken van de maatschappij daarmee aan de slag kunnen. Of het nou om een duurzaam project, regio, of sector gaat.

Bekend om zijn uitspraak “We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk”, heeft Jan Rotmans in 2007 de stichting Urgenda opgericht samen met een groep andere koplopers. Urgenda is de organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken.

Na zijn promotieonderzoek en zijn werk bij het RIVM werd Jan Rotmans in 1997 professor aan de Universiteit van Maastricht (ICIS: International Centre for Integrative Studies) en richtte hij in september 2004 het onderzoeksinstituut DRIFT op: Dutch Research Institute For Transitions