HOORN - Bent u een huis- of fietssleutel verloren? Kom dan langs in het stadhuis om te kijken of deze is gevonden. Een afspraak is niet nodig. In de hal naast de draaideur hangt een sleutelbord.

Daar hangen de gevonden huis- en fietssleutels zonder naam en/of adres. De sleutels zijn gesorteerd op de maand waarin ze zijn gevonden. Als uw sleutel erbij hangt, kunt u deze meenemen. Ook via de Facebookgroep Verloren, gevonden, vernield, omgeving Hoorn kunt u kijken of uw sleutel is gevonden. De beheerders van deze Facebookgroep plaatsen regelmatig foto’s van de sleutels die aan het bord hangen.


Sleutels met naam en/of adres

Sleutels waar naam en/of adres aan zitten, hangen niet met deze gegevens aan het sleutelbord. Als er voldoende informatie van de eigenaar van de sleutel bekend is, dan neemt de gemeente direct contact op met de eigenaar. Als er onvoldoende informatie bekend is, dan verwijdert de gemeente de informatie van de sleutel en hangt deze daarna op aan het sleutelbord.


Autosleutels kwijt?

Bent u uw autosleutel kwijt? Kijk dan op de website www.verlorenofgevonden.nl of uw autosleutel is gevonden. Is uw autosleutel niet gevonden, geef deze dan op als verloren via dezelfde website www.verlorenofgevonden.nl. De gemeente neemt contact met u op zodra deze is gevonden. De gemeente bewaart de gevonden sleutels maximaal drie maanden.


Heeft u een sleutel gevonden?

Een gevonden sleutel kunt u afleveren in het stadhuis. Een huis- of fietssleutel zonder naam en/of adres kunt u aan het sleutelbord naast de draaideur hangen, bij de maand waarin u deze heeft gevonden. Sleutels met naam en/of adres en autosleutels kunt u afleveren bij de balie. Als er voldoende informatie van de eigenaar bekend is, kunt u er natuurlijk ook voor kiezen de sleutels zelf aan de eigenaar te geven.


Meer informatie

Het beheren van verloren en gevonden voorwerpen regelt de gemeente. Meer informatie over verloren en gevonden voorwerpen vindt u op: www.hoorn.nl/verlorenvoorwerp en www.hoorn.nl/gevondenvoorwerp.