HEERHUGOWAARD - Provincie Noord-Holland en Heijmans hebben een akkoord bereikt over de definitieve vaststellingsovereenkomst (VOK) voor het project N23 Westfrisiaweg. De openstelling van de weg is voorzien eind 2018.

Op 15 februari jl. tekenden de provincie en Heijmans, na een periode van intensieve gesprekken, al een intentieovereenkomst  (Memorandum of Understanding) voor het hervatten en afbouwen van het project. In de vaststellingsovereenkomst die nu is gesloten, zijn de afspraken van de intentieovereenkomst  nader uitgewerkt. Met het tekenen van de vaststellingsovereenkomst hebben beide partijen de Raad van Arbitrage verzocht de in gang gezette procedure stop te zetten.

Inloopbijeenkomsten hervatting werkzaamheden

Heijmans is al sinds het tekenen van de intentieovereenkomst op steeds meer locaties op en langs het tracé van de N23 Westfrisiaweg aan het werk. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind mei weer volop hervat. De provincie en Heijmans organiseren daarom in mei en juni op meerdere plekken inloopbijeenkomsten. Tijdens die bijeenkomsten kunnen bewoners en bedrijven zich nader laten informeren over de planning voor het resterend deel van het werk. Meer informatie hierover op de website van de N23 Westfrisiaweg. Daar staat ook informatie over informatieavonden.