HOORN - Steeds meer mensen wonen op oudere leeftijd zelfstandig thuis. Op het Veilig en Vitaal evenement krijgen bezoekers informatie en tips over hoe zij zo lang mogelijk veilig én zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Er is een informatiemarkt en er zijn workshops en presentaties op het gebied van omgaan met babbeltrucs, inbraakpreventie en online veiligheid. Verder zijn er workshops valpreventie en zelfverdediging voor senioren. Het evenement vindt plaats op zaterdag 14 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur in Wijkcentrum Kersenboogerd. Toegang is gratis. Bezoekers maken kans op mooie prijzen.

Veilig Vitaal – in huis

Veiligheid in en om het huis is een belangrijk item voor zelfstandige senioren. Als 55-plusser loopt u meer risico om slachtoffer te worden van babbeltrucs. De politie organiseert daarom de workshop Omgaan met babbeltrucs en inbraakpreventie. Ook is er een ex-inbreker aanwezig. Hij geeft als ervaringsdeskundige advies over hoe inbrekers denken en u krijgt bruikbare tips om de kans op woninginbraak te verkleinen. Op onze informatiemarkt zijn naast de politie en ex-inbreker ook de brandweer, Univé verzekeringen en Lauw Meijers woningaanpassingen aanwezig.

Veilig Vitaal – online

Tegenwoordig kunt u niet meer om de digitale wereld heen. Ook veel bankzaken of andere privacygevoelige zaken worden vaak via internet afgehandeld. Hoe zorgt u ervoor dat u veilig online uw zaken regelt? Dat leert u in de workshops Veilig internetbankieren van Rabobank en Veilig Online van Computertraining Noord-Holland. Ook is PC Basic, speciaal gericht op seniorencomputers, aanwezig op onze informatiemarkt.

Veilig Vitaal – ouder worden

Gezond ouder worden, wie wil dat nu niet? Bij Veilig Vitaal ouder worden staat uw gezondheid en vitaliteit centraal. Met het stijgen van uw leeftijd, neemt de kans op vallen toe. Daarom organiseert Omring de workshop Valpreventie. Hier leert u met eenvoudige tips hoe u stevig in uw schoenen kunt blijven staan. Ook kunt u een workshop Zelfverdediging voor ouderen van Piet Dekkers volgen en er is een rollatorkeuring aanwezig van 11.00 uur tot

15.00 uur. Op onze informatiemarkt zijn de volgende partners aanwezig: 1.Hoorn, Scootmobielen De Dijk, Ergotherapeuten en Fysiotherapeuten van Omring en Personenalarmering van Omring.

Prijzen

Meld u zich direct aan voor Omringpas? Dan maakt u kans op een senioren laptop t.w.v. € 499 van PC Basic of een dinercheque t.w.v. € 50 van Grand Café ’t Hoge Hop. Onder alle bezoekers van het Veilig en Vitaal evenement worden 5 softwarepakketten t.w.v. € 99 van PC Basic verloot.

Programma en aanmelden

Ga naar www.omringpas.nl/veiligvitaal en meld u aan voor een van de gratis workshops of presentaties. Kijk voor een overzicht van alle workshops en presentaties op:

www.omringpas.nl/veiligvitaal/aanmelden-workshops

.