HOORN - Donderdag 27 juli heeft wethouder Theo van Eijk voor het eerst het nieuwe watertappunt bij het Cruyff Court in Risdam-Noord in gebruik genomen. Dit deed hij vlak voor aanvang van de Futsal clinic van de Hoornse Zomerspelen.

Aanwezige kinderen ontvingen een speciale bidon van de Cruyff Foundation. Die konden zij gelijk vullen bij het nieuwe watertappunt.

Duurzaam en gezond

De watertappunten bieden een aantal voordelen. De spelende kinderen drinken water in plaats van frisdrank. Dit is voor hen een gezond en goedkoop alternatief. Het is duurzaam, want er worden minder plastic flessen weggegooid en er ontstaat minder zwerfafval. Bovendien investeert het bedrijf dat de tappunten levert (Join the Pipe) in watertappunten in ontwikkelingslanden.

De Cruyff Foundation biedt de tappunten aan met behulp van een bijdrage van de Postcode Loterij. De gemeente betaalt de aansluitkosten. Bij de Cruyff Courts in de Kersenboogerd en de Grote Waal zijn ook al watertappunten. De gemeente zet zich in om ook bij het Cruyff Court in Bangert en Oosterpolder een watertappunt te realiseren. Kijk voor meer info over de Johan Cruyff Foundation: www.cruyff-foundation.org.

Hoornse Zomerspelen

De Hoornse Zomerspelen zijn ook de komende week nog in volle gang. Het overzicht van alle activiteiten staat op www.hoorn.nl/hoornsezomerspelen. Voor sommige activiteiten moeten kinderen zich inschrijven. Dat kan op www.sportpas.nl/hoorn. Een aantal activiteiten is al vol. De meest actuele stand van zaken van de beschikbaarheid en het programma is ook te vinden op www.sportpas.nl/hoorn.