HOORN - Het 'lugubere' kunstwerk bij verzorgingshuis Westerhaven aan de Westerdijk in Hoorn heeft het nog geen maand uitgehouden en is verwijderd van zijn plek. Sinds het er stond zorgde het kunstwerk al voor commotie onder de inwoners van Hoorn. Het zou ongepast zijn het kunstwerk te plaatsen in de buurt van mensen die in het laatste deel van hun leven zitten.

Het kunstwerk - een boom gemaakt van botten - van Martine de Jong is in overleg met haar weggehaald, schrijft het Noordhollands Dagblad. De reden dat het kunstwerk nu toch is verwijderd, is omdat er te veel commotie ontstond. Stichting In den Beginnen, die de beeldenroute in Hoorn verzorgd, vond dat er te veel 'verontrustende reacties' waren. Ook was de stichting bang dat het beeld vernield zou worden.

Lees ook: Commotie om 'luguber' kunstwerk voor verpleeghuis Westerhaven in Hoorn

Botten
De Jong vertelde eerder aan NH Nieuws dat ze met het beeld wou laten zien dat 'groeien en helen een natuurkracht is'. Het kunstwerk is gemaakt met beenderen van verschillende dieren. De beeldhouwer had de boten uit een slachthuis gekregen.