HOORN - De robots komen! Welk effect heeft dat op u? Bob de Wit nodigt uit tot nadenken in Bibliotheek Hoorn

Een eeuw geleden werd al voorspeld dat onze maatschappij te maken zou krijgen met de robots. Nu komen ze in hoog tempo ons leven binnen. Is dit de start van een zonnige toekomst of juist het begin van het einde? Prof. Dr. Bob de Wit daagt u op 19 oktober a.s. uit om in de Centrale Bibliotheek Hoorn samen de gevolgen van digitalisering en robotisering te verkennen.

Hoe gaan we in de toekomst om met kunstmatige intelligentie? En hoe kunnen we ons daar het beste op voorbereiden? In zijn lezing onderzoekt Prof. Dr. Bob de Wit de antwoorden op dergelijke vragen. Na de lezing is er een debat met professionals en het publiek en komen leerlingen van het Tabor College (bovenbouw) met pittige stellingen. Iedereen wordt opgeroepen om mee te praten over dit actuele onderwerp.

Prof. Dr. Bob de Wit

De Wit is hoogleraar Strategisch Leiderschap aan de Nyenrode Business Universiteit en directeur van strategie-adviesorganisatie Strategy Works. Hij houdt zich bezig met de gevolgen van de digitale transformatie en kunstmatig leven voor organisaties, bedrijfstakken en de maatschappij waarin we werken en leven. Zijn lezing in de Centrale Bibliotheek is gebaseerd op zijn inaugurele rede op 5 april jl., genaamd ‘Aan de vooravond van een maatschappelijke revolutie’. Het belooft een indrukwekkende avond te worden! Entree is gratis, er is een beperkt aantal plaatsen dus aanmelden via de website is gewenst. Aanvang 19.30 uur.

Ontmoeting en debat

Bibliotheek Hoorn organiseert de bijeenkomst met De Wit om inwoners van Hoorn te laten nadenken over essentiële thema’s en haar rol als centrum voor ontmoeting en debat te onderstrepen. De maanden oktober en november staan in het teken van het thema Robotisering. Tijdens deze maanden ontvangt iedere bezoeker aan de bibliotheek gratis het boek ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov.