Vanochtend hebben 28 leerlingen van groep 6 van basisschool Het Kompas samen met burgemeester en wethouders ontbeten in het stadhuis. Ze deden mee aan Het Nationaal Schoolontbijt dat aandacht schenkt aan een goed ontbijt. Burgemeester Jan Nieuwenburg bedankte de leerlingen voor het ontbijt door hen een cheque aan te bieden voor het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt.

Het goede doel

Elke jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat kinderen helpt. Deze 14de editie is gekozen voor Jantje Beton. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag.

Meester Cor Stuifbergen van groep 6 had zijn klas al goed voorbereid. Niet alleen hadden de leerlingen veel leuke vragen bedacht om te stellen aan de burgemeester en de wethouders, zij waren ook al goed op de hoogte van het belang van een serieus ontbijt. Burgemeester Nieuwenburg bedankte de leerlingen van Het Kompas voor het ontbijt door hen een cheque van 100 euro te overhandigen voor Jantje Beton.

Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt is deze week in ruim 250 gemeenten gehouden als onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Dit initiatief schenkt voor het 14de jaar op rij aandacht aan het belang van een gezond ontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt geeft aan dat dit nog steeds nodig is. Veel kinderen ontbijten niet, niet altijd of niet gezond. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Meer informatie: www.schoolontbijt.nl.