HOORN - Woensdagochtend 8 november smeerden leerlingen van de Montessorischool samen een boterham met de burgemeester en wethouders.

Ze gaven daarmee het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Ruim 550.000 kinderen van 3.000 basisscholen in Nederland ontbijten tijdens deze week gezond en samen met elkaar.

Onze burgemeester en wethouders onderstrepen met dit Burgemeestersontbijt het belang van een gezond ontbijt. In heel Nederland doen zo’n 265 gemeenten hetzelfde deze week. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de collegeleden uitgebreid kennis met elkaar, praten ze over het belang van goed ontbijten en over andere dingen die de kinderen bezig houden. Want het ontbijt is ook een gezellig moment om de dag goed mee te beginnen.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds

Tijdens het ontbijt overhandigde burgemeester Jan Nieuwenburg de leerlingen een cheque voor het Jeugdcultuurfonds. Dat is dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat als thema heeft: ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen waar minder geld is, kunnen meedoen met sportieve, kunstzinnige en culturele activiteiten. Dat doen zij samen met het Jeugdsportfonds.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Dat wordt dit jaar voor de 15de keer georganiseerd. Een week lang wordt op scholen met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht besteed aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.