HOORN - Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Schimmels zijn bijna overal aanwezig, maar door vocht en warmte kunnen ze zich in de nagel nestelen. Een ontsierend gezicht.

Een schimmelinfectie aan de nagel is dezelfde als de infectie die zorgt voor voetschimmel. De schimmelinfectie begint meestal met een witte of gelige plek aan het uiteinde van de nagel, meestal eerst de grote teen. Als de infectie verergert, verandert de kleur van de nagel in geelbruin.

Besmettelijke schimmel

Het lijkt alsof de nagel dikker wordt, maar in feite is dit dood weefsel onder de nagel, dat de nagel omhoog drukt. De nagel wordt eigenlijk steeds dunner, brokkelig en kan loslaten van het nagelbed.

Behandelen

Het besmettingsgevaar alleen al is een goede reden om schimmelnagels aan te pakken. Daarnaast kan de infectie zich uitbreiden naar de nagelmatrix wanneer je hem niet behandeld, en dan kom je er misschien nooit meer vanaf. Laserteen behandeld de schimmelnagel met een laser, de laser verhit het nagelbed waardoor de schimmel wordt vernietigd.

Hoe zijn ze te voorkomen?

Het is een misverstand te denken dat schimmelinfecties ontstaan door slechte hygiëne. Wat kunt u doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden?

-droog uw voeten zorgvuldig

-draag slippers in openbare wasgelegenheden

-wissel schoenen regelmatig.

Meer weten?

Bel met 06-30337533 of kijk op www.laserteen.nl Adres: Keern 33K in Hoorn