HOORN - In de week van 18 tot en met 22 december kunt u gratis genieten van een maaltijd bij een van de gastvrije thuiskoks in de gemeente Hoorn. Of u kunt in die week zelf koken voor buurtgenoten.

Vera Truijens uit Hoorn kwam met het idee om in de dagen voor kerst voor haar buren te koken. Dit idee plaatste ze met de naam ‘Glouwe bai de Buren’ op www.vooreenmooiestad.nl.

Het idee is met groot enthousiasme ontvangen. En inmiddels zijn er al 24 adressen waar u in de week voor kerst kunt genieten van een ongedwongen etentje. Kijk welke thuiskok uit uw buurt meedoet en meld u aan.

Vindt u het zelf leuk om voor anderen te koken? Ook dan kunt u zich nog aanmelden.

Draag bij

Via hetzelfde platform kwam de oproep voor hulp. Verschillende sponsoren hebben gezorgd voor onder andere: uithangborden, placemats en een speciaal ‘Gouwe bai de Buren’-spel waarmee u uw buren beter leert kennen. De thuiskoks krijgen allemaal een boodschappenbon. Ook daarmee kunt u de thuiskoks nog bij helpen via www.vooreenmooiestad.nl.

Voor een mooie stad

Glouwe bai de Buren is één van de activiteiten die georganiseerd wordt vanuit stichting Herberg Hoorn via de stadscommunity ‘Voor een mooie stad’. Benieuwd naar andere ideeën om de stad mooier te maken? Kijk dan op www.vooreenmooiestad.nl