HOORN - Wethouder Judith de Jong heeft aan de eerste cursisten van Klik&Tik een certificaat uitgereikt. Deze groep heeft bij Bibliotheek Hoorn een cursus digitale vaardigheden gevolgd. Voor de meeste cursisten was het de eerste keer dat ze met de computer aan het werk gingen. Dank zij de cursus leren de cursisten in stappen de computer kennen en de meest uiteenlopende mogelijkheden die het internet biedt.

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker. Steeds meer zaken kun je of moet je via de computer en internet regelen. Denk maar aan bankzaken, de belastingaangifte, werk zoeken of spullen kopen. Voor mensen die geen of heel weinig kennis en ervaring hebben met de computer en internet heeft Bibliotheek Hoorn de cursus Klik&Tik.


De cursus Klik&Tik bestaat uit drie modules en per module krijgt de cursist een certificaat.

  • De basis: o.a. toetsenbord computer, muis, verschillende apparaten, een website bekijken, kopen en betalen via internet.
  • Het internet op: o.a. websites opzoeken, NS-reisplanner, e-mail ontvangen, pdf’s downloaden, opslaan en printen.
  • Samen op het web: o.a. diverse sociale media, Playstore, Skype, LinkedIn.

De cursisten die alle drie de modules hebben afgerond, gaan in januari verder met de cursus Digisterker, omgaan met de digitale overheid. Steeds meer diensten van de overheid zijn digitaal beschikbaar. Denk aan het aanvragen van huur- of zorgtoeslag, het doorgeven van een verhuizing of alle zaken rondom een uitkering, pensioen of kinderbijslag. Met je DigiD kunt je alles regelen. Veel mensen vinden dit nog best lastig. Daarom biedt Bibliotheek Hoorn de cursus Digisterker: Omgaan met de digitale overheid.

Bekijk de agenda van Bibliotheek Hoorn voor nieuwe cursusdata.