De Kindergemeenteraad heeft het plan ‘Help vogels de winter door’ van basisschool De Zonnewijzer gekozen als winnende plan. Het was een spannende strijd tussen 6 Hoornse basisscholen. Uiteindelijk kreeg het plan van de Zonnewijzer met 37 stemmen de voorkeur boven het plan van concurrent De Parcival, dat 11 stemmen kreeg.

Op donderdag 1 december deden maar liefst 48 kinderen namens 6 basisscholen mee aan de Kindergemeenteraad. De deelnemende scholen dienden allemaal een plan in binnen het thema ‘Groen Hoorn’. De 6 fracties presenteerden hun plannen, waarna de fracties met elkaar in debat gingen, onder leiding van Arthur Helling, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

De scholen brachten heel verschillende plannen in die enthousiast werden ontvangen door het grote publiek dat in de raadszaal aanwezig was. De Parcival stelde voor om bij elke basisschool in Hoorn een appelboom te planten. De Tweemaster wilde graag een hut van wilgentakken laten maken in het Risdammerhoutpark. De Klipper had een plan uitgewerkt om voor een speciale dag bij MAK Blokweer, om mensen te inspireren om groener te gaan denken. De Bernardus van Boxmeerschool bracht een idee in om een moestuin aan te leggen in de tuin van verzorgingshuis Lindendael. De fractie van de Ichtus kwam met het plan ‘Samen in het groen’. En het winnende plan van De Zonnewijzer was om met de 6 deelnemende basisscholen en met hulp van Stichting Netwerk per school 25 vogelhuisjes te maken, te versieren en op te hangen in de buurt van de scholen.

Het winnende plan van De Zonnewijzer wordt in 2017 uitgevoerd. De Kindergemeenteraad is terug te kijken via https://channel.royalcast.com/hoorn