In het stadhuis van Hoorn staat een kerstboom voor kinderen van de Voedselbank. Iedereen kan een kaartje met leeftijdscategorie van een jongen of meisje uit de boom halen en voor dit kind een cadeautje kopen.

De publiekshal van het stadhuis is een van de ruim 40 locaties in Westfriesland waar de kerstbomen staan. De Juniorkamer West-Friesland begeleidt de actie.

De actie is georganiseerd om honderden kinderen van de gezinnen die gebruik moeten maken van de Voedselbank een kerstcadeau te kunnen geven.  Het is de negende keer dat de Junior Kamer West-Friesland deze actie organiseert. Op een groot aantal locaties in Westfriesland staan kerstbomen met daarin kaartjes voor kinderen tussen de nul en twaalf jaar. Wie een kaartje met daarop de leeftijdscategorie van een jongen of meisje uit een boom heeft gehaald, kan een cadeautje uitzoeken en dit vervolgens weer onder de boom neerleggen. Voor jongeren tot 18 jaar hangen er ook kaartjes in de boom. Hierop staat het verzoek tot een donatie voor bioscoopkaartjes.

De cadeautjes worden persoonlijk uitgereikt vlak voor Kerst.

Zie de Facebookpagina ‘Puur for Kids’ voor meer informatie.