HOORN - Manon Sikkel kwam op bezoek in de bibliotheek in de Kersenboogerd en wij mochten haar interviewen. Ze heeft 4 kinderen, een man, een hond en twee huizen en ze woont in Amsterdam.

De favoriete schrijver van Manon is Roald Dahl. Het allergrootste compliment dat ze ooit heeft gekregen is dat iemand zei: je schrijft beter dan Roald Dahl!

Manon is, net zoals Roald Dahl, nooit vergeten hoe het is om tien of elf jaar te zijn. In het boek ‘Izzylove’ zie je de wereld zoals Manon die zag toen ze elf was.

Vroeger wilde Manon toneelspeelster worden of kunstenaar of archeoloog. Een archeoloog zoekt in de bodem naar verhalen, op toneel kun je een verhaal spelen en een kunstenaar tekent verhalen. Dus is het eigenlijk een beetje logisch dat Manon nu is uitgekomen bij verhalen schrijven!

Manon is begonnen met schrijven toen ze 4 jaar was en nooit meer opgehouden. Tussen haar 6e en 36e schreef ze in een dagboek.

De tip die ze geeft als je zelf wilt schrijven is: heel veel oefenen en het heel veel doen. Eigenlijk net zoals je een goede sporter wordt. Je hebt talent nodig, plezier in wat je doet en daarbij dan erg veel oefenen. Al schrijf je, elke dag, maar een verhaaltje van drie regels.

Manon schrijft heel snel en heel veel. Samen met Jozua Douglas en Tosca Menten schrijft Manon: ‘gruwelijk grappige griezelverhalen’, en ze was als eerste, echt supersnel, klaar met haar bijdrage.

Manon heeft als droom voor de toekomst dat ze lang gezond mag blijven om nog heel veel kinderboeken te kunnen schrijven. Natuurlijk lijkt het haar fijn als haar boeken veel verkocht worden. Misschien wel net zoveel als bijvoorbeeld ‘het leven van een loser’, maar dan weer niet zoveel als bijvoorbeeld de’Harry Potters’.

Op dit moment schrijft Manon een boek dat misschien wel het allerleukste boek tot nu toe gaat worden: ‘De niet zo enge buurman’. Eind mei moet het al af zijn en het komt 1 september in de winkels.