HOORN - Speciaal voor eigenaren van oude woningen is er op zaterdag 4 maart een informatieve middag bij de Museum Stoomtram. Het gaat om bewoners van monumenten en woningen van voor 1950 in de historische binnenstad en aan de dorpslinten. Zij kunnen zich tijdens korte inspiratiesessies en bij diverse stands informeren over de mogelijkheden om hun woning te verduurzamen. Het evenement ‘Duurzaam wonen in een monument’ duurt van 12.00 tot 17.00 uur, de toegang is gratis.

Deze informatiemiddag is een initiatief van de gemeente Hoorn en mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de provincie. De gemeente Hoorn wil monumenteigenaren informeren en inspireren om hun woning energiezuiniger te maken. Wethouder Judith de Jong (Erfgoed): ‘in Hoorn, Zwaag en Blokker zijn 804 monumentale panden. We vinden het belangrijk om ons erfgoed, dat het verhaal van Hoorn vertelt, ook voor de toekomst te bewaren. In de onlangs vastgestelde Erfgoedvisie staat dat we monumenteigenaren willen stimuleren om hun woningen te verduurzamen. Daar is dit een eerste concrete uitvoering van’. Wethouder Samir Bashara (Duurzaamheid): ‘er zijn veel mogelijkheden voor het verduurzamen van monumenten. Maar omdat ieder monument uniek is, blijft het maatwerk. Op 4 maart kunnen monumenteigenaren antwoord krijgen op al hun vragen rondom het verduurzamen van hun woning.’

Programma
Er zijn diverse stands waar de bezoekers informatie vinden over: de subsidiemogelijkheden, waar ze rekening mee moeten houden bij het verduurzamen van hun woning, inspirerende voorbeelden en de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast staan er twee stoomtrams waar experts korte inspiratiesessies geven over verschillende onderwerpen rondom duurzaam wonen in een monument. 

Meer informatie
Ga voor meer informatie over monumenten in Hoorn naar: www.hoorn.nl/erfgoed