HOORN - Op zaterdag 22 april gaat stadslandbouw Hoorn in samenwerking met de gemeente een start maken met het realiseren van een Bijenlint. Doel is dat we jaarlijks in de gemeente Hoorn steeds meer plekken geschikt gaan maken voor bijen, vlinders en hommels. Door dit in de gehele gemeente te doen is het doel dat er uiteindelijk een groot Bijenlint gaat ontstaan. Dit jaar is de officiële start van de realisatie van het bijenlint met een lengte van in totaal 500 m2. Bedenk dat dit een halve kilometer lang is bij een meter breed! Jaarlijks proberen we dit bijenlint uit te bereiden zodat de gehele stad met elkaar verbonden wordt.

We verzamelen zaterdag om 12:00 uur locatie Risdammerhout (tegen over winkelcentrum de Huesmolen). Daarna volgen wij het onderstaande schema: Wilt u helpen bij dit lint, neem dan contact op met Kees Vlaar, 0229-240712. We gaan er een leuke dag van maken.

We gaan in iedergeval zoveel mogelijk op 22 april de bloemetjes buiten zetten. En mocht u een geschikte plek weten, laat het ons weten.

  1. Risdammerhout (12:00 uur)

  2. De Weijde (12:45 uur)

  3. Moerbalk (13:30 uur, verzamelen wijkcentrum Kersenboogerd)

  4. Muntpark (14:15 uur)

  5. IJsvogel (15:00 uur)

  6. Willen Wiesepark (15:45 uur)

Zaaien doet zoemen. Door een grote diversiteit van geschikte inheemse soorten kunnen de bijen – en ook andere bestuivers en insecten zoals vlinders – het hele jaar door voldoende stuifmeel en nectar verzamelen waardoor de levenskansen toenemen. Dat is niet alleen goed voor deze dieren maar ook leuk om zelf van te genieten! Veel andere dieren zoals insecteneters profiteren daar weer van mee. De biodiversiteit neemt dan als het ware vanzelf weer toe!

De gemeente Hoorn heeft via de Nederlandse bijenvereniging biologische zadenmengels ontvangen. We hopen dat veel bewoners, jong of oud, willen helpen bij dit unieke project.

Dus kom allemaal naar de Risdammerhout en maak samen met ons, Hoorn de bloemrijkste stad van Nederland!

Contact: Kees Vlaar / 0229-240712