Spookhuis nog spectaculairder

BOVENKARSPEL - Stichting Entertainment & Cultuur West-Friesland (StecWF) is er trots op om na een jaar voorbereiding de tweede editie van het Halloweenfair West-Friesland Festival, dat 15 en 16 oktober op camping De Gouwe Stek in Bovenkarspel plaatsvindt, te presenteren. Dit evenement is door vele vrijwilligers opgezet. Een festival voor jong en oud met een gezellige braderie, pompoen snijden, leuke Halloween-spelletjes, een spannend spookhuis, Heks Harrewar, figuranten en natuurlijk met veel entertainment zoals dans, muziek en theater.

Stap even in de schoenen van Robin Hood bij de Haagsche Schutters of kom langs bij het thema 'Heden, Verleden en Toekomst' waar echte mediums, Wicca-heksen en een waarzegster klaar zitten om bezoekers te laten ontdekken wat ze in petto hebben. Bol lezen, haar of zand lezen, kaarten lezen, heksenpotjes maken; er is voor ieder wat wils! Of laat je verrassen door de allernieuwste spelletjes zoals 'De Griezelmuur' en de 'Griezelballentent' en stap vervolgens in het 'Spookhuis' dat dit jaar nog spectaculairder wordt en in samenwerking met Funprojection wordt gebouwd.

Qua entertainment is onder meer de Enkhuizer Balletschool weer van de partij; ook kunnen bezoekers de magie van goochelaar Jorido ervaren. Hij werd derde tijdens de Nederlandse kampioenschappen Junioren Goochelen in 2014! Maar ook The Bottle Up and Go Skiffie Band, Hazeskoor Oosterleek en Yolanda van Zoolingen zijn van de partij en laten hun muzieksounds horen.

Avondopenstelling

Nieuw is de avondopenstelling op de zaterdag. Het terrein wordt sfeervol verlicht en het spookhuis wordt met spannende effecten, voor de volwassen bezoekers, ietsje enger gemaakt. Alle activiteiten blijven 's avonds toegankelijk. Deze avond wordt verder passend afgesloten met een griezelconcert van Muziekschool MOW uit Hoorn en het opleidingsorkest de Music Stars van KSM Enkhuizen. Kortom, Halloweenfair West-Friesland Festival is een aanrader om de herfstvakantie mee te beginnen! Natuurlijk is er veel meer te doen. Kijk voor het gehele programma op www.halloweenfair-westfriesland.nl en www.facebook.com/halloweenfair .

Locatie: camping De Gouwe Stek, Blote Voetenpad, De Gouw 11 in Bovenkarspel. Tijden: zaterdag 15 oktober van 12.00 tot 21.00 uur en zondag 16 oktober van 12.00 tot 18.00 uur. Entree volwassenen: € 3,- (dag én avond geldig). Entree volwassenen 's avonds: € 2,-. Kinderen vrij entree. Stempelkaart voor activiteiten: € 3,50 (acht stempels).