HOORN - Op zaterdag 14 januari is er voor 55 tot 75-jarigen uit de Grote Waal een fittest. Specialisten testen onder andere de bloeddruk, BMI, lenigheid en knijpkracht. De test is onderdeel van ‘Grote Waal Fit’: een project om mensen van die leeftijd fit te houden en maken. Na de test kunnen deelnemers ervoor kiezen om een beweegactiviteit uit te proberen. Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden.

Grote Waal Fit is een samenwerkingsproject van de sportverenigingen en zorgaanbieders uit de Grote Waal met het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn.

Fittest

Deelnemers aan de fittest krijgen een overzicht van de testresultaten en een diploma. Daarop zien zij in één oogopslag hoe het is gesteld met hun fitheid. Bij de fittest zijn specialisten aanwezig, zoals een fysiotherapeut en een huisarts. Mocht namelijk blijken dat het onverantwoord is mee te doen met de reguliere activiteiten van Grote Waal Fit, dan kunnen zij verder helpen.

Grote Waal Fit

Voordat mensen meedoen met de activiteiten van Grote Waal Fit, moeten ze eerst de fittest doen. Daarna kunnen ze ervoor kiezen om 12 weken mee te doen aan sport- en ontspanningsactiviteiten van de verenigingen. Of ze kunnen meedoen aan een trainingsprogramma. Daarbij krijgen ze begeleiding van een fysiotherapeut. Aan het einde doen de deelnemers weer een fittest, zodat ze zien hoe ze vooruit zijn gegaan.

Aanmelden en meer informatie

De kosten van de fittest zijn 5 euro. Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden. Dat kan via de website www.sportopbouwwerkhoorn.nl.