BOVENKARSPEL - Dankzij de inzet van vrijwilligers worden de sluis en de brug van Rustenburg ook doordeweeks bediend. Tot half oktober is er zo een mooi vaarrondje mogelijk.

Dankzij afspraken tussen het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het Recreatieschap en in samenspraak met de gemeenten Opmeer en Koggenland is dit mogelijk geworden. De vrijwilligers zijn deze week officieel van start gegaan nadat zij hiervoor een opleiding tot brug- en sluiswachter hadden afgerond en nu het vereiste BHV-diploma op zak hebben.

Om hier feestelijk aandacht aan te besteden stapten bestuurders van de vier partijen op 18 juli aan boord om door een van de vrijwilligers te worden geschut in de sluis. Mede dankzij het fraaie weer trok de gebeurtenis veel belangstelling.

Door de ruimere openstelling van de sluis zijn de aangrenzende gebieden Alkmaar, Laag-Holland en de Noordkop voor de recreatievaart ook beter bereikbaar geworden.

De vrijwilligers bedienen de sluis van maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 12 en tussen 14 en 17 uur. Het hoogheemraadschap bedient de sluis op zaterdag, zon- en feestdagen tussen 10 en 19 uur.